Jak na efektivní úklid


Hlavní klíč k úspěchu je uklizený a čistý domov. To je to, na co byste s měli zaměřit, pokud se chcete cítit dobře. Ne všem se do toho ale chce, protože uklízení bývá pro lidi spíš otravná činnost, která je nebaví. Mají to dost často zaryté z domova, kde museli jako mladí uklízet a poslouchat příkazy rodičů, a tak je logické, že se lidem mnohdy uklízení znechutí. Takovéto situace jsou zcela běžné. Existují ale samozřejmě i lidé, které úklid baví a dělají ho pravidelně a tak, jak by se správně dělat měl. Pro všechny lidi, které uklízení nebaví dnes máme tipy, jak efektivně uklízet, tak, aby vás to bavilo a cítili jste se pak třeba i dobře. Protože věřte nám, že úklid kolikrát pomůže uklidit i mysl a mnoho lidí se tak uklidňuje.

úklid

1. Plán

Jistě není na škodu si sestavit nějaký plán, kterým se budete řídit a dny, kdy, co budete uklízet. Protože uklidit všechno za jeden den je nereálné, a navíc to není efektivní a nedává to smysl. Lepší je dělat úklid v průběhu a každý den se věnovat něčemu jinému. To je nejlepší způsob, jak naložit se svým časem.

Rozvrhněte si třeba, že každou neděli uděláte velký úklid, a to třeba převléct postele, vydezinfikovat plochy a pořádně vydrhnout koupelnu. Zbylé dny budete dělat menší úklidy a pokud se vám do toho nechce, vymezte si třeba jen pár minut denně a vraťte se k tomu další den. To je totiž fajn způsob, kterým se i naučíte věci dokončovat a nenechat jich plno rozdělaných jen tak.

úklid

2. Firma

Pokud vás čeká nějaký opravdu velký úklid, a to třeba po rekonstrukci a stavbě, nebo máte nějaké prostory, které nemáte čas uklízet, jistě vám pomůže úklidová firma. Ta se například specializuje i na čištění koberců a pohovek, které byste měli jednou za čas taky zvážit.

3. Vychytávky

Pokud chcete ale zaručenou pomoc a aby vás úklid také bavil, doporučujeme si pořídit různé vychytávky a stroje, které vám usnadní práci nebo vás s nimi bude uklízení bavit o to více. Sice do nich investujete nějaké peníze, ale později se vám to vrátí a ušetří vám to dost času.

0 komentářů: „Jak na efektivní úklid“