Hmyz není ideální společník


Jestli se doma bez něčeho určitě obejdeme, pak bez nejrůznějšího hmyzu. Ten tam nemusíme mít, ani když se jedná o nějaký neškodný druh, který nanejvýš tak proletí kolem nás. A už vůbec nechceme mít doma ten hmyz, který nám nebo našemu majetku vysloveně škodí. Nebo vy jste snad nadšení, když se vám pustí třeba mravenci do potravin nebo i nábytku, když si u vás začnou stavět mraveniště a třeba vás i nepříjemně poštípou, když se vaše cesty zkříží? Vy jásáte, pokud se probudíte a zjistíte, že jste pokousaní od štěnic, blech nebo jiných potvor? Pochybuji. Taková společnost nám lidem nedělá v žádném případě radost.

kreslený hmyz

Takže zjistíme-li u sebe přítomnost podobných tvorů, určitě zareagujeme. A tím prvním, co nejspíše zkusíme, je vyhubit je mechanicky. Prostě si počkáme, až se něco takového vynoří z úkrytu, a zašlápneme to, rozmáčkneme nebo plácneme plácačkou. Což funguje, ale nedostatečně. Hmyz obvykle žije pohromadě ve velkém počtu jedinců a rychle se množí, a tak se nám ho podobným způsobem sotva podaří zlikvidovat. Zejména leze-li k nám spárami od sousedů, kterým je to jedno a ke kterým nemáme přístup, abychom vedli boj proti hmyzím vetřelcům i u nich.

Takže si koupíme třeba Biolit nebo nějaký jiný postřik, který lze proti podobným tvorům aplikovat. To bývá efektivnější, protože tím hubíme nejen hmyz, který vidíme, ale i ten skrytý v různých štěrbinách anebo jeho zárodky. A někdy takový postřik působí delší dobu, takže se pak hmyzu na námi postříkaná místa nechce a je od něj pokoj. Ale často ne navěky.

kreslený hmyz

Hmyz se totiž v některých případech naučil vzdorovat i takovým běžným postřikům. A pak je to už vážné. A protože se ho zbavuje obtížně, je vhodné využít nabídku desinsekce Dezimex. Protože kdo umí, ten umí, a kdo je vybavený speciálními postřiky, ten dokáže nad sebeotravnějším hmyzem zvítězit. A takový spolubojovník se nám lidem hodí.

0 komentářů: „Hmyz není ideální společník“