Malý pes


Kdo by neměl rád zvířata? Znám opravdu hodně lidí, kteří milují zvířata, ale také znám samozřejmě lidi, kteří vůbec nemají rádi zvířata a nemají je rádi jenom třeba kvůli tomu, že je s nimi opravdu hodně práce. Jenomže mi řekněte, s čím anebo s kým není žádná práce? I když máte děti, je to s nimi práce, i když máte zvířata, je to také práce. To s nimi je také samozřejmě práce, proto absolutně nechápu, jak někdo může nadávat na zvířata, že je nechce kvůli tomu, že je s nimi práce, ale když se třeba pořídíte rybičky nebo želvu, tak samozřejmě že s tím taková práce není.

Já chci mít malého psa.

Jako kdybyste si pořídili nějakého velikého opravdu hodně akčního psa, jako třeba border kolii anebo německého ovčáka, dokonce i malí knírači potřebují hodně pohybu. To já, kdybych si měla pořídit psa, což mám v plánu, tak jsem si chtěla pořídit trpasličího špice. Je to opravdu krásné plemeno. Je to krásné malé plemeno, které nepotřebuje tak extra moc pohybu, ale my máme zase opravdu velikou zahradu, kde máme slepice. Takže náš malý pejsek by se tady měl opravdu jako prasátko v žitě. Proto jsem řekla partnerovi, že už na jeho radu dávat nebudu a nebudu od něj požadovat žádnou radu anebo povolení a že si pejska jednoznačně pořídím.

Krásný bílý špic.

Vždyť co je na tom špatného? Můžu mít také své vlastní rozhodnutí a moje rozhodnutí je takové, že si pořídím jednoznačně psa. Můj partner vždycky říká, že tyhle malé psy nemá rád, že to jsou jako smetáci. Podle mého názoru tohle není vůbec pravda. Já bych samozřejmě chtěla německého ovčáka, protože se mi strašně moc líbí, ale já vím, že bych tohle asi nezvládla. Jak fyzicky, tak také časově a finančně. Německý ovčák a další velcí psi potřebují opravdu pevnou ruku a také samozřejmě hodně pohybu a také kvalitní stravu. A myslím si, že na kvalitní stravu bych neměla finance. Možná měla, ale myslím si, že třeba za rok bych toho litovala, že jsem si pořídila takhle velkého, a hlavně náročného psa. 

0 komentářů: „Malý pes“