Stěhování kanceláří na klíč


Plánujete stěhování vaší firmy a prozatím nemáte jasno v tom, jak váš záměr vysvětlit a podat vašim zaměstnancům? Pak bychom vám mohli poradit jedno jediné – běžte s pravdou ven a odkryjte karty dřív, než bude pozdě.

Uspořádejte velký firemní raut – při každém komplexním stěhování větších firem s mnoha kancelářemi a zaměstnanci se vyplatí sdělit váš záměr v dostatečném předstihu, protože i toto může být u mnoha vašich kolegů důvodem k výpovědi. Ne každému bude vyhovovat dojíždět do jiné lokality. Jakmile bude jasné, že je stěhování nevyhnutelné, například kvůli neúnosnému nájemnému, špatnému technickému stavu budovy či nevyhovujícím prostorám z provozních důvodů, uspořádejte velký firemní raut a vše si tam vyříkejte.

stěhování firem

Navrhněte zaměstnancům spolupráci při stěhování, nabídněte kompenzaci v podobě mimořádných odměn, vyjasněte si i možné práce přesčas, zajišťující balení věcí. Dohodněte se na tom, na co zaměstnanci stačí, a co nezvládnou, to předejte stěhovací firmě. Stěhováci mohou provést stěhování kanceláří v Praze na klíč, mohou se postarat i o balení věcí, záleží na vás, jak se rozhodnete, a co je pro vás prioritní.

krabice na stěhování

Volno a dovolená – stěhování je skvělou příležitostí napracovat si hodiny navíc a vybrat si je v podobě mimořádného volna či dovolené. Proto je rozumné, máte-li na výběr, stěhování firem a kanceláří zajišťovat mimo letní období, nejlépe na jaře nebo na podzim, kdy situaci v dopravě nekomplikuje zimní počasí a náledí. Mimořádné volno je pro zaměstnance dobrou motivací podílet se na stěhování vlastní prací.

Občerstvení – pokud budete s vašimi kolegy balit věci, třídit firemní dokumentaci a připravovat vše k přestěhování, postarejte se o vhodné občerstvení. Nechte dovést chlebíčky, pizzu, sladké zákusky, zajistěte dostatek nealkoholických nápojů (minerálky s obsahem magnézia, pomerančové koncentrované džusy, kávu, různé druhy čajů).

0 komentářů: „Stěhování kanceláří na klíč“